Joomla TemplatesWeb HostingWeb Hosting
Εύρεση
Διάφορες Φωτογραφίες

Ακολουθήστε μας στο:

Αρχική Νέα

Πρόσκληση

Πρόσκληση Συμμετοχής με σταντ στις τριήμερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης που πραγματοποιούνται την Παρασκευή 3 Ιουνίου από 18:00 – 21:00 το Σάββατο και Κυριακή 4 και 5 Ιουνίου από 10:00 - 12:00 και από τις 17:00 – 22:00 με πλούσιο πολιτιστικό και λαϊκό πρόγραμμα καθώς και με πώληση προϊόντων από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου και από συνεργαζόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η Αλληλεγγύη Ζωής θα συμμετέχει με σταντ του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των παιδιών με ιδικές ικανότητες.

Με Εκτίμηση

Το Δ.Σ.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Αλληλεγγύη Ζωής Τηλ: 2310 238509

Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (Πρώην Ψυχολογικό κέντρο Βορείου Ελλάδος)

Τηλ: 2310 673 777, 2310 672 283

Συγκοινωνία: Από Φίλυρο με το λεωφορείο 64 Στάση Ψυχολογικό κέντρο

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

homeMidΤα τελευταία χρόνια εξαιτίας της αδυναμίας των μηχανισμών της αγοράς και του κράτους, παρατηρείται μία συνεχώς αυξανόμενη τάση για την δραστηριοποίηση όλο και περισσοτέρων εθελοντικών οργανώσεων οι οποίες έχουν αποκτήσει ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο στην διαχείριση κοινωνικών προβλημάτων με μεγάλη παροχή κοινωνικού έργου. Οι εθελοντικές οργανώσεις μπορούν και έχουν την δυνατότητα με συνεργασίες να αναπτύξουν κοινές δράσεις, να απεγκλωβιστούν από τα στερεότυπα και τις εγωκεντρικές συμπεριφορές για ένα μόνον στόχο, να ανεβάσουν το επίπεδο του εθελοντισμού στην Ελλάδα αξιοποιώντας την αγάπη και το φιλότιμο της Ελληνικής ψυχής.

Περισσότερα...

 

Στηρίζουμε την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία

Σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, στηρίζουμε το συσσίτιο 25 παιδιών και 45 ενηλίκων οι οποίοι ανήκουν στον Ξενώνα προσφύγων Θεσσαλονίκης.

Κάθε υλική και οικονομική ενίσχυση είναι ευπρόσδεκτη.


 

Αλληλεγγύη σε πολίτη - Άστεγο

Άστεγοι δεν είναι μόνο αυτοί που διανυκτερεύουν στα εγκαταλελειμμένα κτίρια, στα γκέτο, στις διάφορες πλατείες, ή δεν έχουν την δυνατότητα να ζουν με τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά είναι και οι άνθρωποι που ζουν δίπλα μας, στη γειτονιά μας που χωρίς ελπίδα περιφέρονται και ζητιανεύουν για λίγη τροφή αψηφώντας τις κακουχίες και τους διάφορους κινδύνους που καραδοκούν καθημερινά. Πολλοί από αυτούς δεν αντέχουν και καταλήγουν μόνοι και αβοήθητοι.

Παράδειγμα ο φίλος μας ο Γιάννης:

«Περνώντας από γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ αντίκρισα τον Γιάννη τον Πειραιώτη «Άστεγος», ένας ταλαιπωρημένος και εξαθλιωμένος κύριος, ευγενικός, σκεπασμένος με ένα πάπλωμα, το κρύο τσουχτερό, ζεσταινόταν με ένα μπουκάλι κρασί. Του αγόρασα λίγα τρόφιμα και τον ρώτησα αν του λείπει κάτι. Μου είπε «Όχι δεν θέλω τίποτα, είμαι μια χαρά, σε ευχαριστώ». Πώς να του λείπει κάτι; Δεν έχει να περιμένει κάτι από κανέναν, η ελπίδα και τα όνειρα του έχουν σβήσει με τον καιρό, όπως και για χιλιάδες πολίτες σαν τον Γιάννη.


 

Εκδήλωση Λόγος και Τέχνη


Η Εκδήλωση “Λόγος και Τέχνη”, που οργανώθηκε από την δικηγόρο Αλεξάνδρα Γωγούση για την οικονομική ενίσχυση των ευπαθών ομάδων μέσω της Αλληλεγγύης Ζωής, εστέφθει με επιτυχία. Στην εκδήλωση διάφοροι καλλιτέχνες εξέθεσαν τα έργα τους προς πώληση και οι παρευρισκόμενοι είχαν να διαλέξουν από ένα πλήθος αντικειμένων κορυφαίας αισθητικής και ποιότητας. Τα έσοδα διατέθηκαν στην Αλληλεγγύης Ζωής όπως και σε άλλους φιλανθρωπικούς φορείς για την ενίσχυση άπορων οικογενειών, αστέγων, εγκαταλελειμμένων παιδιών αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων.


Περισσότερα

 

Η Αλληλεγγύη Ζωής και η Αλληλεγγύη Υγείας τίμησαν τους εθελοντές τους


Στις 29 Νοεμβρίου 2009 η Αλληλεγγύη Ζωής μαζί με την Αλληλεγγύη Υγείας βράβευσαν τους εθελοντές τους αλλά και ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς στο κοινωνικό σύνολο.


Περισσότερα


 

 

Η Αλληλεγγύη Ζωής και η Αλληλεγγύη Υγείας τιμούν τους εθελοντές τους


Στις 29 Νοεμβρίου 2009 η Αλληλεγγύη Ζωής μαζί με την Αλληλεγγύη Υγείας βραβεύει τους εθελοντές τους στο Hyatt Hotel της Θεσσαλονίκης στις 8 το βράδυ. Να είστε εκεί!

 


 

 
Εορτολόγιο


η ημέρα, η εβδομάδα του έτους